Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2009 09:22 - Ехо от Общински съвет-Разград
Автор: aristotel Категория: Политика   
Прочетен: 1163 Коментари: 0 Гласове:
1



Ехо от Общински съвет-Разград

 

През годините в които  в ОбС  мнозинство са имали БСП и ДПС  винаги е ставало дума само и единствено за пари. Всъщност тяхната „ заедност” се е крепила само на това.

 

С решенията които  Общински съвет-Разград взе от сесията на 20.10.2009 год.  потвърди , че процесът по формирането на кметското мнозинство  зад кулисите в Разград вече е приключил.Че такъв процес вървеше беше  обществена тайна. Сега пред нас , гражданите на Разград се разиграва безумната пиеса с изписан афиш „ Ние пак сме тук”. Параметрите  и финансовите измерения  на този процес  скоро ще станат ясни-просто трябва да се проследи пътят на парите. А, че става дума за пари в това не бива да се съмняваме. През годините в които  в ОбС  мнозинство са имали БСП и ДПС  винаги е ставало дума само и единствено за пари. Всъщност тяхната „ заедност” се е крепила само на това.

Това е фарс който гражданите на Разград едва ли заслужават, но когато „...интереса клати феса” това няма кой знае какво значение.

Силата на БСП и ДПС е в задкулисните пазарлъци и договорки. На тайни сбирки и почерпки в  партийни кръчми, придружени  със скърцане на зъби, извиване на ръце , с лицемерни усмивки те отново се събраха и разбраха  да спазват принципа ” Аз на тебе, ти на мене”.Че това е в интерес на малка група хора от БСП и ДПС е ясно!! Дали е в интерес на гражданите на Разград? Според мен-не! Според мен се случва следното: Превръщане на ОбС в придатък към кмета с обезличено и послушно мнозинство което гласува каквото му предложи кмета Това вече го знаем –нищо ново.Нови са  само местните играчи от ДПС.

Задавам си въпроса къде е логиката на това безумие-отговора както казах е в парите. След като  БСП и ДПС вече не са в централната власт и възможностите за крадене от там са отрязани усилията се насочват в местната власт. На всички вече стана ясно/ всеки ден сме свидетели на нови и нови разкрития/ , че има отработени схеми и механизми по които се краде от парите на данъкоплатците. И мнозинството на БСП и ДПС е решено да ги прилага и в Община Разград..

 

 Това е много лош знак към гражданите на Разград. Общинските съветници от БСП ги разбирам, те тъгуват за това време. Чудя се на общинските съветници от ДПС. Имам някакво обяснение , което вече споделих, но  все  се надявах разума да надделее. Още повече, че на предизборните им плакати в няколко избора вече непрекъснато присъства думичката „ разум” като идентификационен код за разпознаване. Жалко- не се получи!!! Новото/ старо/ мнозинство не се вслуша в призивите да прояви разум.То разруши постигнатият в началото на мандата баланс между ОбС и кмет и премахна от пътя си всички евентуални пречки , като подмени председателя на ОбС, председателите на възлови комисии и състава на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси. Мотиви просто нямаше!

Никой не е казал , че всичко е заковано и промените не са необходими - никой не е съвършен.Но нека тези промени станат цивилизовано, докладните записки да си минат по каналния ред, през комисията по законност. Новото/старо/ мнозинство действаше като команда за аварийно-възстановителни дейности създавайки внушението , че в общината е настъпил едва ли не апокалипсис. Реално то извърши  преврат. На кого е необходим този преврат? Каква е обществената потребност от него? Кой печели от тази демонстрация на мускули? Във всеки случай, и аз искам ясно да го кажа ,това не са гражданите на Разград. Това е според мен тъжната истина-„ СТЕНАТА” в Разград още си стои!

 



Тагове:   Ехо,   общински,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aristotel
Категория: Политика
Прочетен: 69155
Постинги: 19
Коментари: 24
Гласове: 84
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930